Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 3,96% για το αργό στα $68,74

Εκτεταμένα κέρδη επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων μετά από εκτιμήσεις για επαναφορά της παγκόσμιας ζήτησης σε ομαλότερους ρυθμούς.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εκτεταμένα κέρδη επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων καθώς οι εκτιμήσεις για επαναφορά της παγκόσμιας ζήτησης σε ομαλότερους ρυθμούς και κατ’ επέκταση πιθανότητα επιστροφής σε περιβάλλον πληθωρισμού προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον τόσο για το ενεργειακό μπλοκ, όσο και για αγροτικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 68,74$/βαρέλι, με σημαντικά κέρδη 3,96%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό εντοπίζεται στα 69,60$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουλίου) ακολούθησε, κλείνοντας με κέρδη 2,68% στα 178,50cents/gallon, ενώ το υψηλό της ημέρας ήταν αισθητά υψηλότερα, στα 180,99cents/gallon.
 
Η βενζίνη (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε με κέρδη 2,87% στα 195,61cents/gallon ενώ το υψηλό ήταν στα 198,36cents/gallon. Στα αγροτικά προϊόντα το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς η σόγια, η ζάχαρη, το καλαμπόκι και το σιτάρι, κατέγραψαν σημαντικά κέρδη μεγαλύτερα του 2,5%.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι ανάλογη πορεία είχε και το μπλοκ των μετάλλων, το οποίο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στην θετική εικόνα των εμπορευμάτων, καθώς ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με κέρδη 1,5% στα 980,30$/oz, κατορθώνοντας να ανακάμψει από τις αρχικές απώλειες που τον οδήγησαν μέχρι τα 962$/oz.

Το ασήμι τέλος (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε με σημαντικά κέρδη 3,56% στα 15,855$/oz, αντιστρέφοντας την αρχική υποχώρηση που τον οδήγησε μέχρι τα 15,065$/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v