Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,9% για το αργό στα $66,31

Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (και του μήνα), με σύμμαχο και πάλι την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου σε όλα τα major crosses στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (και του μήνα), με σύμμαχο και πάλι την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου σε όλα τα major crosses στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, καθώς το ευρώ ενισχύθηκε στα μέσα της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης μέχρι και τα 1.4168 δολάρια.

Στο petroleum complex, η λήξη των σειρών παράδοσης Ιουνίου στα προϊόντα (Gasoline RBOB και Heating Oil) βρήκε σε επίπεδο ημερήσιας μεταβολή νικητή το πετρέλαιο θέρμανσης, με τα futures της εν λόγω σειράς να τερματίζουν στα $164.88 το γαλόνι (+3%), ενώ αυτά της βενζίνης εξέπνευσαν στα $191.54 cents το γαλόνι (+0.26%), έχοντας πάντως καταγράψει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $195 cents.

Όσο για το Light Crude Oil, αυτό συνέχισε να κερδίζει έδαφος και έκλεισε στα $66.31 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.9% και υψηλό ημέρας στα $66.47 (παράδοση Ιουλίου)-νέο υψηλό εξαμήνου- ολοκληρώνοντας εντυπωσιακά το μήνα Μάιο με συνολικά κέρδη που αντιστοιχούν στην καλύτερη επίδοση σε μηνιαία βάση από το 1999.

Στα πολύτιμα μέταλλα, η εικόνα ήταν για μία ακόμη συνεδρίαση ιδιαίτερα θετική, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου και το ράλι στο πετρελαϊκό μπλοκ, σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών στις μετοχικές αγορές, διατήρησαν αμείωτο το αγοραστικό ενδιαφέρον για το δίδυμο χρυσού-αργύρου.

Ειδικότερα, η σειρά Αυγούστου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 17 δολάρια ανά ουγκιά (+1.8%) κλείνοντας στα $980.30 /oz, με υψηλό ημέρας στα $982, ενώ εντυπωσιακά συνέχισε να κινείται το ασήμι, με τη σειρά παράδοσης Ιουλίου να κλείνει στα $15.61/oz, κερδίζοντας 3% στην κατακλείδα συνεδρίαση του μήνα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v