Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,85% για το αργό στα $60,10

Στο ρυθμό της λήξεως των συμβολαίων του αμερικανικού αργού στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης διεξήχθη η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα στο petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Στο ρυθμό της λήξεως των συμβολαίων του αμερικανικού αργού στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης διεξήχθη η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα στο petroleum complex, με το πρόσημο μπροστά από τις μεταβολές των συμβολαίων να είναι σταθερά θετικό και τους traders να καταγράφουν ενδοσυνεδριακά υψηλό πάνω από το σημαντικό φράγμα των $60 δολαρίων το βαρέλι, στα $60.48, για την «κοντινή» σειρά του Ιουνίου, η οποία και εξέπνευσε τελικά κάνοντας πράξη στα $59.65 το βαρέλι (+1.1%).
 
Τα συμβόλαια στο light crude oil παράδοσης Ιουλίου, που αποτελούν πλέον το front-month contract, τερμάτισαν το floor session στα 60.10 $/βαρέλι, με κέρδη 0.85% και υψηλό ημέρας στα $60.99. Στα προϊόντα εξάλλου, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου της βενζίνης ενισχύθηκαν στα $180.96 cents το γαλόνι, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του σχεδόν 3%, ενώ αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκαν στα $148.77 cents/gallon, με κέρδη 0.8%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων το δίδυμο χρυσού-αργύρου κινήθηκε σε θετικό έδαφος, με τον δεύτερο να υπέρ-αποδίδει. Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκε στα 926.70 $/oz, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 0.6% και εύρος διακύμανσης ανάμεσα στα $917.6 και 929.9, ενώ τα futures του Ιουλίου στο ασήμι έκλεισαν στα 14.125 $/oz, με κέρδη της τάξεως του 2.2%.
 
Να σημειωθεί η άνοδος του ευρώ στα 1.3660 με το αμερικανικό δολάριο.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v