Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,3% για το αργό στα $58,48

Σε ήρεμους τόνους διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων, με το πρόσημο μπροστά από τις μεταβολές των συμβολαίων να είναι πάντως αρνητικό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε ήρεμους τόνους διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων, με το πρόσημο μπροστά από τις μεταβολές των συμβολαίων να είναι πάντως αρνητικό, τόσο στο energy complex εξαιτίας της απροθυμίας των traders να κινηθούν επιθετικά προς το σημαντικό φράγμα των $60 δολαρίων το βαρέλι για το αμερικανικό αργό, όσο και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων εξαιτίας της απουσίας ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος και της παραμονής της αγοράς εντός του καλώς ορισμένου εύρους διαπραγμάτευσης των προηγούμενων ημερών.

Σταθεροποιητικά, πέριξ του 1.36, κινήθηκε εξάλλου το ζευγάρι ευρώ-δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, μετά το ανοδικό break του κοινού νομίσματος στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου) τερμάτισε το floor session στα 58.48 $/βαρέλι, με απώλειες 0.3% και χαμηλό στα $56.78. Στα προϊόντα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου της βενζίνης υποχώρησαν στα $168.10 cents το γαλόνι, μειωμένα σε ποσοστό 1.44%, ενώ αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκαν στα $150.2 cents/gallon, χάνοντας 1.1%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων το δίδυμο χρυσού-αργύρου διολίσθησε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκε στα 913.50 $/oz, -2 δολάρια ανά ουγκιά σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, με εύρος διακύμανσης ανάμεσα στα $908.8 και 918.4, ενώ τα futures του Ιουλίου στο ασήμι έκλεισαν στα 13.91 $/oz, με επίσης μικρές απώλειες της τάξεως του 0.3%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v