Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,4% για αργό στα $54,47

Στο ρυθμό των μετοχικών δεικτών «χόρεψαν» στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τις δύο κύριες κατηγορίες που μαγνητίζουν τα βλέμματα των επενδυτών  να ακολουθούν το θετικό κλίμα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Στο ρυθμό των μετοχικών δεικτών «χόρεψαν» στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τις δύο κύριες κατηγορίες που μαγνητίζουν τα βλέμματα των επενδυτών, την ενεργειακή αγορά και την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, να ακολουθούν το θετικό κλίμα που επεκράτησε στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού και τους αγοραστές να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στην άνοδο των τιμών συνέδραμε εξάλλου και η αδυναμία του δολαρίου, με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα να διασπά και το φράγμα των 1.34 (usd/eur) αργά το απόγευμα.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου) τερμάτισε το floor session στα 54.47 $/βαρέλι, σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της συνεδρίασης ($54.55), με κέρδη 2.4%.

Στα προϊόντα, εντυπωσιακά συνέχισε να κινείται η βενζίνη, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να καλπάζουν στα $158.85 cents το γαλόνι, ενισχυμένα σε ποσοστό 4.7%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα $143.15 cents/gallon με ημερήσια κέρδη 3.1%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η τιμή του χρυσού (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκε στα 902.20 $/oz, με κέρδη της τάξεως του 1.5% και εύρος διακύμανσης ανάμεσα στα 885.6 και 908.3 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πιο επιθετικά κινήθηκε ο άργυρος, με τα futures του Ιουλίου να «βλέπουν» το έτερο πολύτιμο μέταλλο στα 13.113 $/oz, με κέρδη σχεδόν 5% και υψηλό ημέρας στα $13.155 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v