Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,4% για αργό στα $51,17

Το περιορισμένο σχετικά εύρος ημερήσιας διακύμανσης των τιμών και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου στα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Το περιορισμένο σχετικά εύρος ημερήσιας διακύμανσης των τιμών και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου στα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τη λήξη των futures του Μαίου στα products (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης) να κυλάει σε ασυνήθιστα ήρεμους τόνους και την καταληκτική εικόνα να είναι μεικτή.
 
Συγκεκριμένα, στην εκπνοή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο light crude oil (σειρά παράδοσης Ιουνίου) διαπραγματεύονταν στα $51.17 το βαρέλι, με μικρά κέρδη της τάξεως του 0.4% και εύρος διακύμανσης μεταξύ $50.21 και $51.94.

Στα προϊόντα, η τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Μαίου) διαμορφώθηκε στα $147.47 cents το γαλόνι με κέρδη 1.82%, ενώ αντίθετα, το πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοσης Μαίου) υποχώρησε στα $131.4 cents το γαλόνι, με πτώση της τάξεως του 1.14%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, το χθεσινό ράλι διαδέχθηκε ένα κύμα ρευστοποιήσεων που παρέσυρε και πάλι το δίδυμο χρυσού-αργύρου σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, τα futures του χρυσού έκλεισαν στα $891.20 /oz (σειρά Ιουνίου) με ημερήσιες απώλειες περίπου 1% και χαμηλό ημέρας στα $880.1, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στο ασήμι, με τα συμβόλαια του Ιουλίου να διαμορφώνονται στα 12.325 $/oz, με σημαντικές απώλειες πλησίον του 4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v