Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,6% για αργό στα $49.68

Σε ήρεμους σχετικά τόνους, απουσία κάποιου καταλύτη που θα προσέδιδε volatility, διεξήχθη η συνεδρίαση της Πέμπτης στο petroleum complex. Το light crude oil τερμάτισε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 49.68 $/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε ήρεμους σχετικά τόνους, απουσία κάποιου καταλύτη που θα προσέδιδε volatility, διεξήχθη η συνεδρίαση της Πέμπτης στο petroleum complex.

Το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης στα 49.68 $/βαρέλι, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στα 48.37 $/βαρέλι και το υψηλό στα $49.92, ενώ στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) διαμορφώθηκε στα $131.7 cents/gallon με απώλειες της τάξεως του 1% και η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $139.25 cents/gallon με οριακά κέρδη 0.15%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η ανοδική διάσπαση του επιπέδου των $900 ανά ουγκιά -που έλαβε χώρα το απόγευμα- επιτάχυνε την κίνηση των συμβολαίων του χρυσού, βελτιώνοντας την τεχνική εικόνα τους μετά από αρκετές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στο Comex του Nymex στα 906.6 $/oz, με κέρδη 1.5% και υψηλό ημέρας στα 910.4 $/oz.

Πιο επιθετική συμπεριφορά είχε εξάλλου το ασήμι, με τα futures παράδοσης Μαίου να «βλέπουν» το πολύτιμο μέταλλο στα 12.755 $/oz, με εντυπωσιακά κέρδη πλησίον του 4%. Να σημειωθεί η ενίσχυση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου μέχρι το επίπεδο των 1.31 $/eur.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v