Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσιες απώλειες 0,3% για αργό στα $49.26

Ήπια ήταν η αντίδραση των συμμετεχόντων στη διεθνή αγορά ενέργειας στην απροσδόκητη -ως προς το μέγεθος της αύξησης- ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Ήπια ήταν η αντίδραση των συμμετεχόντων στη διεθνή αγορά ενέργειας στην απροσδόκητη -ως προς το μέγεθος της αύξησης- ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, ενώ πολύ ήρεμη ήταν η συνεδρίαση στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το US DoE εμφάνισαν νέα σημαντική αύξηση σε ότι αφορά το αργό, κατά 5.6 εκατομμύρια βαρέλια, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πολύ μικρότερη άνοδο κατά 1.7 εκ. βαρέλια, ενώ πιο κοντά συγκριτικά στις μέσες προβλέψεις των διεθνών αναλυτών ήταν τα στοιχεία για τα προϊόντα.

Τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν κατά σχεδόν 1 εκ. βαρέλια, με την αγορά να περιμένει μείωση κατά 500 χιλιάδες, ενώ αυτά των διυλισμένων προϊόντων (συμπεριλαμβανόμενου του πετρελαίου θέρμανσης) επίσης υποχώρησαν κατά 1.17 εκατομμύρια βαρέλια, με την αγορά να περιμένει -1 εκ. Εξάλλου, η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων μειώθηκε κατά 1.47%.

Στοπ πλαίσιο αυτό, στην εκπνοή της συνεδρίασης στο Nymex, το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) διαπραγματευόταν στα $49.26 το βαρέλι με μικρές απώλειες της τάξεως του 0.3% και ημερήσια διακύμανση μικρότερη των 2 δολαρίων ($48.91-$50.79), ενώ στα προϊόντα, η τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Μαίου) διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα $144.75 cents το γαλόνι (-0.7%) και του πετρελαίου θέρμανσης (heating oil, παράδοση Μαίου) στα $140.2 cents το γαλόνι, σχεδόν αμετάβλητη ως προς το χθεσινό κλείσιμο.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς trading. Τα futures του χρυσού έκλεισαν στο $893.5 /oz (σειρά Ιουνίου), με οριακά κέρδη 1.4 $/oz, ενώ τα συμβόλαια του Μαίου στο ασήμι παρακολούθησαν τη διακύμανση του χρυσού και διαμορφώθηκαν στα 12.80 $/oz, πρακτικά αμετάβλητα για την ημέρα.
 
e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v