Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά εβδομαδιαία κέρδη για το αργό, στα $52.49

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έκλεισε για το ενεργειακό μπλοκ με σταθεροποιητικές τάσεις με εξαίρεση την βενζίνη η οποία συνέχισε να υπεραποδίδει. Οριακά κέρδη σε εβδομαδιαία βάση για το αργό στα $52.49/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έκλεισε για το ενεργειακό μπλοκ με σταθεροποιητικές τάσεις με εξαίρεση την βενζίνη η οποία συνέχισε να υπεραποδίδει για άλλη μια συνεδρίαση.

Για την ακρίβεια, το Light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $52.49/βαρέλι, αποκομίζοντας οριακά κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, αισθητά χαμηλότερα από τα χαμηλά της εβδομάδας στα $47,26/βαρέλι.

Τα προϊόντα πετρελαίου κατάφεραν να αντιστρέψουν την πτωτική εικόνα της Τετάρτης, με την σειρά Μαϊου’09 για την RBOB Gasoline να κλείνει με οριακές απώλειες την εβδομάδα παρά τα εντυπωσιακά κέρδη των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, κλείνοντας στα $149cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $149,98cents/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $144.20cents/γαλόνι, σχεδόν αμετάβλητο σε εβδομαδιαία βάση.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η πτωτική εικόνα της Πέμπτης συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση με τον χρυσό να χάνει και το επίπεδο των $900/ουγκιά τις τελευταίες δύο ώρες της εβδομάδας.

Ειδικότερα, η σειρά Ιουνίου ’09 για τον χρυσό έκλεισε στα $897.30/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -1,20%, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη για τα βιομηχανικά μέταλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαϊου’09 για τον χαλκό αποκόμισε κέρδη της τάξης του +5,6%, κλείνοντας στα υψηλά έτους, στα $200,05cents/λίμπρα, για πρώτη φορά πάνω από το κομβικό επίπεδο των $200cents/λίμπρα για πρώτη φορά από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v