Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 52,77 δολάρια το πετρέλαιο

Πτωτική ήταν η εικόνα της Τετάρτης στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έπειτα από την ανακοίνωση από το U.S. Department of Energy για σημαντική αύξηση των αποθεμάτων. Το Light crude oil έκλεισε στα $52.77/βαρέλι (-2,5%).

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜΡΒ



Πτωτική ήταν η εικόνα της Τετάρτης στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έπειτα από την ανακοίνωση από το U.S. Department of Energy ότι τα αποθέματα ακατέργαστου αυξήθηκαν σημαντικά για άλλη μια εβδομάδα, ενώ η εικόνα στα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων ήταν πιο ενθαρρυντική για τους bulls μιας και τα αποθέματα μειώθηκαν, σε σημαντικότερο βαθμό απ’ότι περίμεναν οι αναλυτές.

Για την ακρίβεια, το Light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Μαίου’09) έκλεισε στα $52.77/βαρέλι, με απώλειες 2,5%, έχοντας προηγουμένως καταγράψει νέο υψηλό για το έτος στα $54,18/βαρέλι, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,3εκατ. βαρέλια, αν και τα αποθέματα στο Cushing Oklahoma μειώθηκαν κατά 2,2εκατ βαρέλια.

Παρόμοια συμπεριφορά είχαν τα products παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν τα αποθέματα για την εβδομάδα που μας πέρασε; η σειρά Απριλίου’09 για την RBOB gasoline έκλεισε στα $149.50cents/γαλόνι (-0.50%) και η αντίστοιχη σειρά Απριλίου’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $146,47cents/γαλόνι με σημαντικές ημερήσιες απώλειες της τάξης του -2,50%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v