Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed στηρίζει μέταλλα και πετρέλαιο

Η αγορά αμερικανικών ομολόγων από τη Fed οδηγεί σε ισχυρή άνοδο βασικά μέταλλα, χρυσό αλλά και πετρέλαιο, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε περαιτέρω πτώση του δολαρίου.

Η αγορά αμερικανικών ομολόγων από τη Fed οδηγεί σε ισχυρή άνοδο βασικά μέταλλα, τον χρυσό αλλά και το πετρέλαιο, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε περαιτέρω πτώση του δολαρίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών διαμορφώνεται ο χαλκός στην αγορά του Λονδίνου, καθώς οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής του μετάλλου μετά την Κίνα και η κίνηση της Fed θεωρείται «κλειδί» για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου και της ζήτησης πρώτων υλών.

Το μέταλλο αγγίζει τα 3.930 δολάρια ανά τόνο, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,6%, έχοντας ενδοσυνεδριακά διαμορφωθεί έως και τα 3.945 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2008. Ισχυρά ανοδική κίνηση και για το αλουμίνιο με κέρδη 3,8% στα 1.434 δολάρια ανά τόνο.

Ανάλογη πορεία σημειώνει και ο χρυσός στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Comex, με το «κίτρινο μέταλλο» να ενισχύεται 5,9% και να φτάνει στο επίπεδο των 941,60 δολαρίων ανά ουγκιά. Ο χρυσός, σαφώς, εκμεταλλεύεται και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, καθώς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε έως και το 1,35 δολάριο.

Στους κερδισμένους, λόγω Fed, και ο «μαύρος χρυσός», ο οποίος ξεπέρασε και το επίπεδο των 50 δολαρίων, φτάνοντας στα 50,25 δολάρια ανά βαρέλι και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,4% στην αγορά της Ν. Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v