Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 2,4% για το πετρέλαιο στα 47,3 δολ

Tο light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου) κατάφερε να τερματίσει τις συναλλαγές στο floor session με κέρδη της τάξεως του 2,4%, στα 47,34 $/βαρέλι, έχοντας επιστρέψει από το χαμηλό ημέρας των $43,62.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Εντυπωσιακή αναστροφή της αρχικά έντονα πτωτικής τάσης η οποία κυριαρχούσε στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές εξαιτίας της απόφασης των χωρών-μελών του OPEC να διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου και να μην προχωρήσουν σε νέα μείωση, όπως έκαναν στις προηγούμενες συναντήσεις, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη δριμεία αποκλιμάκωση των τιμών του "μαύρου χρυσού", έλαβε χώρα σταδιακά από το άνοιγμα του floor στο Nymex της Νέας Υόρκης και μετά.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου) κατάφερε να τερματίσει τις συναλλαγές στο floor session με κέρδη της τάξεως του 2,4%, στα 47,34 $/βαρέλι, έχοντας επιστρέψει από το χαμηλό ημέρας των $43,62.

Ανάλογη ήταν η συμπεριφορά των traders σε ό,τι αφορά τη διακύμανση των τιμών στα προϊόντα, με τα συμβόλαια της βενζίνης (σειρά Απριλίου) να διαμορφώνονται στα $137,4 σεντς/γαλόνι (+1,6%), με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $130,60 σεντς και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (σειρά Απριλίου) να τερματίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα $121,9 σεντς/γαλόνι με κέρδη της τάξεως του 1,8% (με χαμηλό στα $114,30 σεντς).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν εν γένει αρνητική, χωρίς πάντως σημαντικές εξάρσεις ή «ακραίες» συμπεριφορές.

Ειδικότερα, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 922 $/oz, μειωμένος κατά 0,9%, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαΐου) πιέστηκε περισσότερο, κλείνοντας στα 12,89 $/oz με απώλειες 2,46%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v