Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος του αργού 4.5%, στα 45.58 $/βαρέλι

Θετικό ήταν το πρόσημο στις δύο κύριες κατηγορίες εμπορευμάτων με το πετρέλαιο να καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 4.5%, στα 45.58 $/βαρέλι. Οριακές μεταβολές για το χρυσό στα 942,7 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου ΜΡΒ


Θετικό ήταν το πρόσημο στις δύο κύριες κατηγορίες εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με το μεν petroleum complex να έχει πρωταγωνιστή το πετρέλαιο θέρμανσης που διόρθωσε μέρος του underperformance των προηγούμενων συνεδριάσεων, το δε μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων να έχει τους αγοραστές στη θέση του οδηγού, συνεχίζοντας την κίνηση της ακριβώς προηγούμενης συνεδρίασης.

Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου) τερμάτισε το floor session με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 4.5%, στα 45.58 $/βαρέλι, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας των 45.88 $/βαρέλι. Ενώ στα προϊόντα, τα συμβόλαια της βενζίνης (συμβόλαιο Απριλίου) υστέρησαν εν συγκρίσει με το υπόλοιπο complex και έκλεισαν υψηλότερα κατά 1.5%, στα $133.2 cents/gallon και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (σειρά Απριλίου) είχαν την καλύτερη απόδοση για τη συνεδρίαση, τερματίζοντας στα $123 cents/gallon με κέρδη της τάξεως του 6%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η συνεδρίαση ήταν θετική, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να έχει ...κεκτημένη ταχύτητα από το ανοδικό ξέσπασμα της Πέμπτης. Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 942.7 $/oz (πρακτικά αμετάβλητο), ενισχυμένο κατά 15 δολάρια ή σε ποσοστό της τάξεως του 1.7% και το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 13.333 $/oz (+1.6%), κατά τη διάρκεια δε της συνεδρίασης έκανε πράξη μέχρι και στα 13.52 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v