Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος πετρελαίου 7% λόγω Κίνας - αποθεμάτων ΗΠΑ

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου εκτινάχθηκαν 7% κοντά στα 45 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς τα στοιχεία κατέδειξαν αιφνίδια μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και η Κίνα αναμένεται να αποκαλύψει νέο σχέδιο στήριξης.

Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου εκτινάχθηκαν 7% κοντά στα 45 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς τα στοιχεία κατέδειξαν αιφνίδια μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην κατανάλωση πετρελαίου, αναμένεται να αποκαλύψει νέο σχέδιο οικονομικής στήριξης.

Το συμβόλαιο Απριλίου ενισχύεται 3,02 δολάρια ή 7,3% στα 44,64 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη. Το συμβόλαιο διολίσθησε 10% την Δευτέρα αλλά έχει πλέον ανακτήσει εκείνες τις απώλειες.

Τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα έδειξαν μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων αργού κατά 700 χιλιάδες βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι τιμές του χρυσού, στον αντίποδα, εμφανίζουν διορθωτικές τάσεις επί ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και του πετρελαίου αυξάνει τις διαθέσεις επικινδυνότητας και περιορίζει την ελκυστικότητα του «καταφυγίου» του μετάλλου.

Το συμβόλαιο Απριλίου του κίτρινου μετάλλου υποχωρεί 1,9 δολάρια ή 0,2% στα 911,7 δολάρια ανά ουγκιά. Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει 9% στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, μετά την κατάκτηση των 1.000 δολαρίων ανά ουγκιά στις 20 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v