Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 49,40 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο σε όλες τις αγορές κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις αγορές ενέργειας και μετάλλων να μην αποτελούν εξαίρεση. Στα $49,40/βαρέλι, το αργό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο σε όλες τις αγορές κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις αγορές ενέργειας και μετάλλων να μην αποτελούν εξαίρεση.

Παρά την πτωτική αντίδραση της αγοράς ενέργειας έπειτα από την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για της Η.Π.Α., η δραματική εξασθένηση του δολαρίου σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των μετοχικών δεικτών λόγω των ανακοινώσεων της FED, οδήγησαν το ενεργειακό μπλοκ να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του κατά το τέλος της ημέρας.

Συγκεκριμένα, η σειρά Απριλίου’09 για το Light Crude Oil, βρισκόταν αργά το βράδυ στα $49,40/βαρέλι, με χαμηλό ημέρας στα $46,92/βαρέλι έπειτα από την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,5εκατ βαρέλια και συγχρόνως η ζήτηση μειώθηκε.

Την ίδια ώρα, η σειρά Απρ.’09 για την RBOB Gasoline βρισκόταν στα $139,25cents/γαλόνι, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -2,20% και χαμηλό ημέρας στα $133,56cents/γαλόνι, λόγω της πολύ μεγάλης αύξησης στα αποθέματα κατά 3,2εκατ βαρέλια.

Στα πολύτιμα μέταλλα η συνεδρίαση ήταν για γερά νεύρα, καθώς ο χρυσός έχοντας πρώτα καταγράψει χαμηλό στα $882/ουγκιά έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη στα $946/ουγκιά, λόγω κυρίως της αποδυνάμωσης του δολαρίου κατά 500 μονάδες έναντι του Euro.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v