Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,3% για αργό στα 53,94 $/βαρέλι

Μικτή ήταν η εικόνα της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το petroleum complex να εμφανίζει αρχικά εικόνα ήπιας διόρθωσης προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης των τιμών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜΡΒ


Μικτή ήταν η εικόνα της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το μεν petroleum complex να εμφανίζει αρχικά εικόνα ήπιας διόρθωσης προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης των τιμών κοντά στα επίπεδα που κατακτήθηκαν από τους bulls στις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις και εν συνεχεία να γυρίζει θετικό το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, το δε μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων να υφίσταται σοβαρές πιέσεις ως συνέχεια των πωλήσεων που βγήκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (μετά το πέρας του floor session) και προϊόντος του ράλι των χρηματιστηριακών δεικτών υπό το κλίμα ευφορίας για το σχέδιο Geithner.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Μαίου) διαπραγματευόταν με το κλείσιμο του floor trading στα 53.94 $/βαρέλι, με κέρδη 0.3%. καλύτερη συμπεριφορά είχαν τα products, με τα συμβόλαια της βενζίνης (σειρά Απριλίου) να διαμορφώνονται στα $149.90 cents/gallon (+0.7%) και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (σειρά Απριλίου) να υπέρ-αποδίδουν όπως και τη Δευτέρα, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στα $149.8 cents/gallon με ημερήσια κέρδη 1.85%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν όπως προανεφέρθη έντονα αρνητική. Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 923.8 $/oz, υποχωρώντας 29 δολάρια σε μία ημέρα και ο άργυρος (συμβόλαιο Μαίου) κατρακύλησε στα 13.357 $/oz με απώλειες κοντά στο 4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v