Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 3,4% για αργό στα 53.83 $/βαρέλι

Δυναμικά ξεκίνησαν οι bulls την νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στο petroleum complex, με το θετικό κλίμα που επικράτησε στις κεφαλαιαγορές εξαιτίας του σχεδίου που εκπόνησε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Timothy Geithner.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Δυναμικά ξεκίνησαν οι bulls την νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στο petroleum complex, με το θετικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς κεφαλαιαγορές εξαιτίας του σχεδίου που εκπόνησε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Timothy Geithner σχετικά με τον τρόπο που θα «αποβληθούν» τα τοξικά assets από τον ισολογισμό των τραπεζών και τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αγοράς αυτών από μεικτά σχήματα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικών φορέων, να δίδει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αγοραστές που συνέχισαν με αμείωτους ρυθμούς την ανοδική κίνηση του προηγούμενου πενθημέρου.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Μαίου) τερμάτισε τις συναλλαγές στο floor session με κέρδη της τάξεως του 3.4%, στα 53.83 $/βαρέλι, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας των $54.05. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν και τα προϊόντα, με τα συμβόλαια της βενζίνης (σειρά Απριλίου) να διαμορφώνονται στα $148.80 cents/gallon (+2.1%) και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (σειρά Απριλίου) να υπέρ-αποδίδουν, τερματίζοντας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στα $146.8 cents/gallon με ημερήσια κέρδη πλέον του 6%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν εν γένει σταθεροποιητική, χωρίς σημαντικές εξάρσεις. Ειδικότερα, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 952.5 $/oz, οριακά μειωμένος κατά 0.3%, ενώ στον αντίποδα, το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στα 13.875 $/oz με κέρδη της τάξεως του 0.4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v