Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 8,8% για αργό στα $52.61/βαρέλι

Η αγοραστική φρενίτιδα που κατέλαβε όλες τις χρηματαγορές του κόσμου δεν άφησε
ανεπηρέαστες τις αγορές εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να υπερκαλύπτει τις χθεσινές απώλειες και να κλείνει στα υψηλά ημέρας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η αγοραστική φρενίτιδα που κατέλαβε όλες τις χρηματαγορές του κόσμου δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις αγορές εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να καταφέρνει να υπερκαλύψει τις χθεσινές απώλειες και να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας.

Για την ακρίβεια, το Light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $52.61/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του +8.87%, σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό ημέρας στα $58.87/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στα προϊόντα πετρελαίου παρά την πρόβλεψη από ιδιωτική εταιρία αναλύσεων ότι φέτος η Η.Π.Α. θα αντιμετωπίσουν μια πολύ ήρεμη hurricane season. Παρά ταύτα, η σειρά Μαϊου’09 για την RBOB Gasoline αποκόμισε κέρδη της τάξης του +7% κλείνοντας στα $146,98cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $148,40cents/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $143.91cents/γαλόνι, σχεδόν στο υψηλό εβδομάδας.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν πτωτική μιας και πολύ επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί στο χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο προέβησαν σε ρευστοποιήσεις λόγω του πανηγυρικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, η σειρά Ιουνίου ’09 για τον χρυσό έκλεισε στα $908.90/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -2,10%, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο σημαντικότατα ήταν τα κέρδη για τα βιομηχανικά μέταλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαϊου’09 για τον χαλκό αποκόμισε κέρδη της τάξης του +2%, κλείνοντας στα υψηλά 5μήνου, παρά την αύξηση των αποθεμάτων στο LME κατά 5,300 τόνους.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v