Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 4% για το αργό στα $50,14/βαρέλι

Μικτή ήταν οι εικόνα στις αμερικανικές αγορές εμπορευμάτων τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, με το petroleum complex να δέχεται πιέσεις εξαιτίας της υποβάθμισης των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μικτή ήταν οι εικόνα στις αμερικανικές αγορές εμπορευμάτων τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, με το petroleum complex να δέχεται πιέσεις εξαιτίας της υποβάθμισης των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) για την παγκόσμια ζήτηση, την ώρα που το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων επωφελείτω από την αποδυνάμωση του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, καθώς το ευρώ ενισχύθηκε κατά 2.2 cents σε μία ημέρα ως προς το αμερικανικό νόμισμα.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $50.14 το βαρέλι, μειωμένο κατά 4%, έχοντας υποχωρήσει την πρώτη ώρα των συναλλαγών μέχρι το επίπεδο στήριξης των $48.84 το βαρέλι όταν και έχανε ποσοστό σχεδόν 6.5%.

Μικρότερες ήταν συγκριτικά οι απώλειες για τα products, με την τιμή των συμβολαίων Μαίου για το πετρέλαιο θέρμανσης να διαμορφώνεται στα $140.10 cents/gallon, υποχωρώντας κατά σχεδόν 2%, και τη βενζίνη (επίσης σειρά Μαίου) να τερματίζει τη συνεδρίαση με απώλειες 1%, στα $146.56 cents/gallon.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν θετική, με το χρυσό και το ασήμι να συνεχίζουν την αντίδραση μετά την πρόσφατη πτώση που απομάκρυνε το «πολύτιμο δίδυμο» αρκετά από τα υψηλά του έτους.

Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε με κέρδη 1.4% στα 895.8 $/oz, κινούμενο μέχρι τα 901.20 $/oz, ενώ πιο επιθετική συμπεριφορά είχε το ασήμι, με τα futures για το Μάιο να κλείνουν στα 12.768 $/oz, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 3.4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v