Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσιες απώλειες 2,8% για αργό στα $51,05

Έντονα αρνητική ήταν η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες εμπορευμάτων, την ενέργεια και τα πολύτιμα μέταλλα. Στα $51.05 το βαρέλι με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,8%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονα αρνητική ήταν η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες εμπορευμάτων, την ενέργεια και τα πολύτιμα μέταλλα.

Σε ότι αφορά το petroleum complex, στην εκπνοή της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης το light crude oil (συμβόλαιο Μαίου) διαπραγματευόταν στα $51.05 το βαρέλι με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2.8%, έχοντας διασπάσει ενδοσυνεδριακά δις το ψυχολογικό φράγμα των $50 το βαρέλι (χαμηλό ημέρας στα $49.81).

Την ίδια ώρα στα προϊόντα, η τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Μαίου) υπέστη τις μικρότερες συγκριτικά πιέσεις και διαμορφωνόταν στα $147.45 cents το γαλόνι (-1.2%), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Μαίου) υποχωρούσε στα $141.6 cents το γαλόνι, με ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 2.1%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η διάσπαση σημαντικών επιπέδων στήριξης οδήγησε την τιμή του χρυσού αρκετά χαμηλότερα προς αναζήτηση νέας ισορροπίας αγοραστών και πωλητών.

Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor του Comex στα 872.8 $/oz, με σοβαρές απώλειες πλησίον του 3% και χαμηλό στα $865 ανά ουγκιά, παρασύροντας και το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) στα 12.11 $/oz, με απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v