Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,72% για το αργό στα $48,92

Σε πτωτικό κλίμα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την αγορά ενέργειας παρά το ενθουσιώδες κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές, επηρεασμένη κυρίως από την αύξηση στα αποθέματα τόσο του Light Crude Oil όσο και των προϊόντων πετρελαίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε πτωτικό κλίμα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Τετάρτης για την αγορά ενέργειας παρά το ενθουσιώδες κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές, επηρεασμένη κυρίως από την αύξηση στα αποθέματα τόσο του Light Crude Oil όσο και των προϊόντων πετρελαίου.

Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουνίου ’09 για το Light crude oil διαπραγματευόταν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε αρνητικό έδαφος, πιεζόμενη έως τα $47,70/βαρέλι, καταφέρνοντας όμως να κλείσει με κέρδη της τάξης του +0,72% κατά το τελευταίο 10λεπτο του floor session, στα $48.92/βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα εμφάνισαν σημαντική αύξηση για άλλη μια εβδομάδα, με τα αποθέματα ακατέργαστου να αυξάνονται κατά 3,85εκατ. βαρέλια, και τα αποθέματα βενζίνης κατά 800χιλ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων είχαν σημαντική αύξηση κατά 2,68εκατ. βαρέλια.
 
Όσον αφορά τα προϊόντα πετρελαίου, η σειρά Μαϊου’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $132.99cents/γαλόνι με απώλειες της τάξης του -1,43%, με στενό εύρος διακύμανσης $4cents/γαλόνι, ενώ η σειρά Μαϊου’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε με περιορισμένες απώλειες της τάξης του -1,60% στα $139,06cents/γαλόνι, καταφέρνοντας να ανακάμψει από τα χαμηλά ημέρας στα $137,05cents/γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων ο χρυσός κατάφερε να καταγράψει κέρδη, καθώς το ριμπάουντ των μετοχικών δεικτών από το απόγευμα δεν κατάφερε να τον πιέσει όπως είχε συμβεί στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Ιουνίου’09) έκλεισε στα $892,50/ουγκιά (+1.25%), με υψηλό ημέρας στα $894.80/ουγκιά, ενώ το ασήμι διαμορφώθηκε στα $12,305/ουγκιά (σειρά παράδοσης Μαίου’09), αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του +2% σε ημερήσια βάση.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v