Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,66% για αργό στα $46,64

Έντονες συγκινήσεις επεφύλαξε η συνεδρίαση της Τρίτης στους βραχυπρόθεσμους «παίκτες» της αγοράς ενέργειας, με το light crude oil να κλείνει στα 46,64 $/βαρέλι, ενώ ο χρυσός στα 882.7 $/oz (-0.5%).

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Έντονες συγκινήσεις επεφύλαξε η συνεδρίαση της Τρίτης στους βραχυπρόθεσμους «παίκτες» της αγοράς ενέργειας, καθώς η προγραμματισμένη εκπνοή των συμβολαίων του Μαίου φυσικής παράδοσης του αργού πετρελαίου στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης δημιούργησε τη συνήθη νευρικότητα και τις γνωστές διακυμάνσεις που λαμβάνουν χώρα κατά το «ρολάρισμα» των θέσεων που έχουν μείνει ανοικτές έως την καταληκτική αυτή ημέρα.
 
Το spread των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε μεταξύ 2 και 3 δολαρίων, με την εκπνέουσα σειρά άμεσης παράδοσης να τερματίζει το floor trading στα $46.64 το βαρέλι (+1.66%) επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $43.83.

Το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) που είναι πλέον το front-month contract έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο από χθες, στα 48.50 $/βαρέλι, ενώ το χαμηλό ημέρας εντοπίζεται στα 46.72 $/βαρέλι. Στα προϊόντα εξάλλου, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $134.5 cents/gallon με κέρδη της τάξεως του 1%, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) διαμορφώθηκε στα $141 cents/gallon με οριακές απώλειες 0.15%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων το πρόσημο ήταν αρνητικό για το χρυσό, καθώς το ριμπάουντ των μετοχικών δεικτών από το απόγευμα και μετά οδήγησε σε αφαίρεση μέρους του «premium ασφαλούς καταφυγίου» που είχε ενσωματωθεί στην τιμή των συμβολαίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 882.7 $/oz (-0.5%), με υψηλό ημέρας στα 896.4 $/oz, ενώ το ασήμι διαμορφώθηκε στα 12.06 $/oz (σειρά παράδοσης Μαίου), πρακτικά αμετάβλητο σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.
 
e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v