Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 4,57% για το αργό στα $56,35

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό που επικρατούσε στις μετοχικές αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό που επικρατούσε στις μετοχικές αγορές έπειτα από την ανακοίνωση από το ADP μικρότερων του αναμενόμενου ρυθμού αύξησης των ανέργων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουνίου’09) έκλεισε στα $56,35/βαρέλι, με κέρδη +4,57%, κοντά στο υψηλό ημέρας στα $56,47/βαρέλι.

Παρά την σημαντική αύξηση αποθεμάτων για τα διυλισμένα προϊόντα κατά 2,5εκατ. βαρέλια, η σειρά Ιουνίου’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με κέρδη της τάξης του +3,15% στα $147,13cents/γαλόνι κατορθώνοντας να ανακάμψει από τα χαμηλά της ημέρας στα 140,90cents/gallon.

Παρομοίως, η σειρά Ιουνίου’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $162,80cents/γαλόνι με κέρδη της τάξης του +3,72%, σχεδόν στο υψηλό της συνεδρίασης στα $162,95cents/γαλόνι.

Στην αγορά των βιομηχανικών μετάλλων, η σειρά Ιουλίου’09 για τον χαλκό αποκόμισε εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του +5,10%, κλείνοντας την ημέρα στα $218,70/λίμπρα, με ημερήσια διακύμανση της τάξης του 8%, και τους traders να παραβλέπουν την σημαντική αύξηση των αποθεμάτων στο LME για πρώτη συνεδρίαση έπειτα από πολύ καιρό.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v