Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 3,4% για αργό στα $58,64

Στο ρυθμό των μετοχικών δεικτών κινήθηκε στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος σύσσωμο το ενεργειακό complex, με το σύνολο των προϊόντων να ολοκληρώνουν με εντυπωσιακό finish τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ



Στο ρυθμό των μετοχικών δεικτών κινήθηκε στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος σύσσωμο το ενεργειακό complex, με το σύνολο των προϊόντων να ολοκληρώνουν με εντυπωσιακό finish τη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαγράφοντας την οπισθοχώρηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη, όταν και το petroleum complex έκλεισε αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά του υψηλά.

Στην άνοδο των τιμών συνέδραμε και η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να «χτυπάει» αργά το απόγευμα το επίπεδο των 1.36 (usd/eur).

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου) τερμάτισε το floor session στα 58.64 $/βαρέλι, σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της συνεδρίασης ($58.69), με κέρδη 3.4%.

Στα προϊόντα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου της βενζίνης βρέθηκαν στα $169.85 cents το γαλόνι, ενισχυμένα σε ποσοστό 2%, σχεδόν όσο και του πετρελαίου θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) που έκλεισε στα $151.4 cents/gallon. Να σημειωθεί το ράλι του φυσικού αερίου στα $4.3/MmBtu, με κέρδη σχεδόν 6%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν διαφορετική, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να μην παρακολουθεί το ανοδικό ξέσπασμα του ευρώ εις βάρος του δολαρίου.

Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφώθηκε στα 914.90 $/oz, πρακτικά αμετάβλητο, με εύρος διακύμανσης ανάμεσα στα 905.5 και 921 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ τα futures του Ιουλίου στο ασήμι έκλεισαν στα 13.955 $/oz, με απώλειες της τάξεως του 0.75%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v