Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 4,8% για αργό στα $59,03

Με έντονα ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να κλείνει κοντά στα υψηλά έτους, παρασυρόμενο από την δυναμική ανάκαμψη των μετοχικών δεικτών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με έντονα ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να κλείνει κοντά στα υψηλά έτους, παρασυρόμενο από την δυναμική ανάκαμψη των μετοχικών δεικτών και από τους φόβους για έλλειψη βενζίνης στη αγορά των Η.Π.Α. ενόψει της έναρξης του λεγόμενου Summer Driving season στις 25/05.
 
Για την ακρίβεια, η σειρά Ιουνίου’09 για το Light crude oil έκλεισε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του +4,80% στα $59,03/βαρέλι, σχεδόν στο υψηλό ημέρας, με την σειρά Ιουλίου’09 να σταματάει μια ανάσα από το ψυχολογικό επίπεδο των $60/βαρέλι.

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Ιουνίου’09) αποκόμισε κέρδη της τάξης του +4,10% στα $147,70cents/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $148,98/γαλόνι. Παρόμοια εικόνα επέδειξε η RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουνίου’09 να αποκομίζει κέρδη της τάξης του +4,60%, κλείνοντας στα $175,75cents/γαλόνι, επηρεασμένη από το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Sunoco κοντά στην Νέα Υόρκη.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν μεικτή κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, με την σειρά Ιουνίου’09 για τον χρυσό να κλείνει στα $921,70/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -1%, ενώ η σειρά Ιουλίου’09 για το ασήμι έκλεισε στα $13,83/ουγκιά, δεχόμενη παρόμοιες απώλειες.

Μεικτή ήταν η εικόνα στα βιομηχανικά μέταλλα, με τον χαλκό να ξεκινάει την εβδομάδα εντυπωσιακά, και την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $207,20/λίμπρα, με ημερήσια κέρδη της τάξης του +2,70%, και χαμηλό ημέρας στα $197,90cents/λίμπρα, παρασυρόμενος αρχικά από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε το νικέλιο στο LME.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v