Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 1% για το αργό στα $61,67

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρασυρόμενες κυρίως από την εκτίναξη του Euro FX πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 1,40.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρασυρόμενες κυρίως από την εκτίναξη του Euro FX πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 1,40 έπειτα από τους φόβους για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης των Η.Π.Α.

Για την ακρίβεια, το ενεργειακό μπλοκ έκλεισε σε θετικό έδαφος, κοντά στα υψηλά εβδομάδας και έτους η σειρά Ιουλίου’09 για το Light Crude Oil έκλεισε στα $61,67/βαρέλι, με κέρδη της τάξης της μιας ποσοστιαίας μονάδας, και υψηλό ημέρας στα $61,98/βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η σειρά Ιουλίου’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε με κέρδη +2,30% στα $184,08cents/γαλόνι κοντά στο υψηλό ημέρας στα $184,35cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν παρόμοια καθώς τόσο η υποχώρηση του δολαρίου, όσο και η αβεβαιότητα σε όλες τις αγορές, διατήρησαν το έντονο ενδιαφέρον για τα πολύτιμα μέταλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Αυγούστου’09 για τον χρυσό αποκόμισε κέρδη της τάξης του +0,80% κλείνοντας στα $960,50/ουγκιά, με υψηλό ημέρας στα $964,60/ουγκιά.

Σημαντικά κέρδη κατάφερε να αποκομίσει και ο χαλκός έπειτα από της διαδοχικές μειώσεις στα αποθέματα του LME, με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $209,75/λίμπρα, κερδίζοντας +2,2% σε ημερήσια βάση και +4,50% σε εβδομαδιαία.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v