Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 3,32% για το αργό στα $68,56

Το αγοραστικό κρεσέντο της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίστηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας, με τα βιομηχανικά μέταλλα και το ενεργειακό μπλοκ να αποκομίζουν σημαντικότατα κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Το αγοραστικό κρεσέντο της προηγούμενης εβδομάδας συνεχίστηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας, με τα βιομηχανικά μέταλλα και το ενεργειακό μπλοκ να αποκομίζουν σημαντικότατα κέρδη παρασυρόμενα από το καλύτερο του αναμενόμενου ISM Manufacturing στις Η.Π.Α. αλλά και της διατήρησης του PMI της Κίνας σε ρυθμούς ανάπτυξης (πάνω από το 50).

Στο petroleum complex, η σειρά Ιουλίου ‘09 για το Light Crude Oil αποκόμισε κέρδη της τάξης του +3,32%, κλείνοντας στα $68.56/βαρέλι κοντά στα υψηλά ημέρας, ενώ την ίδια ώρα η RBOB Gasoline κέρδισε +1,50%, με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει $192,43cents/γαλόνι, κυμαινόμενη σε στενό εύρος διακύμανσης.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, η διάσπαση της περιοχής των $223/λίμπρα για τον χαλκό οδήγησε σε βίαιο short covering με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει πάνω από τα $230/λίμπρα, στα $231,90, επίπεδο που είχε να βρεθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v