Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση 4% για πετρέλαιο στα $38,85

Πτωτικά κινήθηκαν για μία ακόμη συνεδρίαση τα συμβόλαια που απαρτίζουν το ενεργειακό complex, με την εικόνα που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές να μη διαφοροποιείται σήμερα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Πτωτικά κινήθηκαν για μία ακόμη συνεδρίαση τα συμβόλαια που απαρτίζουν το ενεργειακό complex, με την εικόνα που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (το floor στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κλειστό λόγω αργίας -Martin Luther King Day) να μη διαφοροποιείται σήμερα, στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της εβδομάδος για τις αμερικανικές αγορές.

Εξαίρεση απετέλεσαν τα futures του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου, τα οποία εξέπνευσαν στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης στο floor, διαπραγματευόμενα στα 38.85 $/βαρέλι, με το spread με τη σειρά του Μαρτίου να κλείνει σημαντικά, στα $3, από $6 που είχε διαμορφωθεί την Παρασκευή.

Η σειρά Μαρτίου τερμάτισε το floor trading στα $40.90 το βαρέλι (-4% από το settlement της Παρασκευής), το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα $137.80 cents/gallon (-6.5%) και η βενζίνη στα $114.20 cents/gallon (-2.2%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εντυπωσιακά κινήθηκε ο χρυσός κόντρα στη σημαντική υποχώρηση του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, με το κοινό νόμισμα να υποχωρεί αργά το βράδυ κάτω από τα 1.29 δολάρια.

Τα συμβόλαια στο κίτρινο μέταλλο για το Φεβρουάριο έκλεισαν στο Comex στα $855.2 ανά ουγκιά (+1.8%), καταγράφοντας υψηλό στο μέσον περίπου της συνεδρίασης στα $866.6. Στα $11.175 ανά ουγκιά διαμορφώθηκε η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου στο ασήμι, με υψηλό στα 11.405 $/oz και υπο-απόδοση έναντι του χρυσού.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v