Υποχωρούν πετρέλαιο και χρυσός

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου έχοντας προηγουμένως κερδίσει τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών. Υποχωρεί και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 344 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου έχοντας προηγουμένως κερδίσει τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών.

Στο μεταξύ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα μειωθεί, λόγω των προβλημάτων παραγωγής στη Νιγηρία αλλά και τη Βενεζουέλα. Την ίδια στιγμή επισημαίνεται ότι οι καταστροφές και οι λεηλασίες που παρατηρούνται στο Ιράκ, θα συνεχίσουν να υποσκάπτουν την προσπάθεια του Ιράκ για αύξηση της παραγωγής, είτε από το νότιο τμήμα της χώρας είτε από τον αγωγό του Ceyhan της Τουρκίας. Οπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι αν το Ιράκ παραμείνει εκτός πετρελαϊκής αγοράς μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε ο ΟΠΕΚ δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες περικοπές στην παραγωγή, εκτός και αν υπάρξει σημαντική πτώση στη ζήτηση.

Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 27,50 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,54%. Στη Υόρκη η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,27% και διαπραγματεύεται στα 29,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτώση 0,89%, λόγω της ενίσχυσης του αμρρικανικού νομίσματος, καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 344,30 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v