Η αύξηση των αποθεμάτων πιέζει το πετρέλαιο

Πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και στη Νέα Υόρκη, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, αντιστάθμισε τις επιπτώσεις που είχαν οι εκρήξεις σε αγωγούς πετρελαίου του Ιράκ.

Πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο αυτή την ώρα στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και στη Νέα Υόρκη, καθώς, αυξάνονται ταχέως τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, θέτοντας τις εκρήξεις σε δίκτυα μεταφοράς πετρελαίου του Ιράκ σε δεύτερη μοίρα.

Μία έκρηξη αναφέρθηκε σήμερα σε αγωγό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ενώ άλλη μία έκρηξη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού κατέστρεψε δίκτυο μεταφοράς πετρελαίου από την Μπάσρα στο νότιο Ιράκ, στο βόρειο μέρος της χώρας, δείχνοντας το βαθμό που είναι ευάλωτη η ομαλή διακίνηση πετρελαίου στη χώρα.

Το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια Αυγούστου υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,13%, στα 26,89 δολάρια ανά βαρέλι, στο Λονδίνο. Στη Νέα Υόρκη, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,48%, στα 29 δολάρια ανά βαρέλι.

Χαμηλότερα διαμορφώνεται αυτή την ώρα και ο χρυσός, στα 355,20 δολάρια ανά ουγκιά για τα συμβόλαια Αυγούστου, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα προς την συνεδρίαση της Fed, που θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα νέα επίπεδα των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v