Διορθώνει το πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό

Σχεδόν κατά 17 σεντς υποχωρεί η τιμή του brent στην αγορά του Λονδίνου, διαμορφούμενο στα 26,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το NYMEX σημειώνει πτώση στα 29,45 δολάρια. Αντίθετα, ανοδικά κινείται ο χρυσός για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τόσο στην αγορά του Λονδίνου όσο και στη Νέα Υόρκη, ενώ αντίθετα ανοδικά κινείται ο χρυσός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, οι πετρελαϊκές τιμές διαγράφουν διορθωτικές τάσεις, ύστερα από τα χθεσινά κέρδη ύψους 2% (στη Νέα Υόρκη), καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η υψηλή ζήτηση θα διατηρήσει σε ανεκτό επίπεδο τα αμερικανικά αποθέματα.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο το brent διαμορφώνεται στα 26,55 δολάρια, ενώ στη Νέα Υόρκη το NYMEX σημειώνει πτώση στα 29,45 δολάρια.

Αντίθετα, στα 363,5 δολάρια την ουγκιά κινείται ο χρυσός, ύστερα από την επικράτηση έντονων φημολογιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασής της την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι μικτές ενδείξεις που έρχονται σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αναζητούν το καταφύγιο της αγοράς του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v