Νευρικότητα στις αγορές αργού

Πτώτικά κινούνται οι τιμές του αργού σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, εξαιτίας των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς αλλά και των προσδοκιών για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή από τον ΟΠΕΚ εν όψει της παραθεριστικής περιόδου.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, εξαιτίας των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς και των προσδοκιών για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή από τον ΟΠΕΚ εν όψει της παραθεριστικής περιόδου.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 27,18 δολάρια το βαρέλι έναντι 27,38 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος, σημειώνοντας πτώση 0,29%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 30,60 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,23%.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η διατήρηση των τιμών στα ανώτερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων αντανακλά τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των αποθεμάτων βενζίνης εν όψει του καλοκαιριού οπότε αυξάνεται η ζήτηση λόγω της παραθεριστικής περιόδου.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί και λόγω της καθυστέρησης έναρξης των ιρακινών εξαγωγών, των κινήσεων του ΟΠΕΚ και κυρίως λόγω των εξελίξεων στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.

Ελαφρά, πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της ”ανάσας” του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 363,95 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v