Πάνω από τα 30 δολάρια το αργό παρά την πτώση

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου εξακολουθεί να κινείται στα 30 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες, λόγω της έλλειψης αποθεμάτων, αλλά και του ενδεχομένου μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου εξακολουθεί να κινείται στα 30 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες, ως απάντηση στην παρατεινόμενη έλλειψη αποθεμάτων, στο ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και στην αυξανόμενη ζήτηση της βενζίνης στις ΗΠΑ, λόγω έναρξης διακοπών.

Το αργό αμερικανικού τύπου στην προθεσμιακή αγορά κινείται πτωτικά κατά 0,66% και διαπραγματεύεται στα 3053 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 27,20 δολάρια ανά βαρέλι. Να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν κερδίσει περισσότερο από 4% από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού έδειξαν 12% κάτω από τα αντίστοιχα περυσινά και τα αποθέματα βενζίνης 6% λιγότερα.

Στο μεταξύ, αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος, οπότε εκτιμάται ότι η ζήτηση για καύσιμα αυτοκινήτων κορυφώνεται και οι ντίλερς φοβούνται απότομη αύξηση των τιμών. Παράλληλα, η αμερικανική Διεύθυνση Ενεργειακής Πληροφόρησης ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα ως τις 23 Μαίου η ζήτηση της βενζίνης ανέβηκε στα 9,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, 600.000 περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή.

Οριακή πτώση 0,20% καταγράφει και η τιμή του αργού η οποία διαπραγματεύεται στα 365,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v