Σε ανοδική τροχιά και πάλι το αργό

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση στοιχείων για απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης εν όψει της παραθεριστικής περιόδου.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση στοιχείων για απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης εν όψει και της παραθεριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 26,26 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,88%, ενώ στη νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 29,35 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,98%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν 3,4 εκατ. βαρέλια σε 205 εκατ. βαρέλια σε ετήσια βάση- κάτω από το φυσιολογικό επίπεδα- τη στιγμή που η ζήτηση παραμένει υψηλή εν όψει της παραθεριστικής περιόδου.

Αντίθετα τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού σημείωσαν αύξηση 1,1 εκατ. βαρέλια, σε 286,20 εκατ. βαρέλια, καθώς οι εισαγωγές παρέμειναν πάνω από τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Αντίθετα, πτωτική πορεία, λόγω της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος καταγράφει η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 361,95 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v