Σε υψηλά επίπεδα το αργό εν αναμονή ΟΠΕΚ

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές εν όψει της συνάντησης του καρτέλ την ερχόμενη Τετάρτη. Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ Ατίγια δήλωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να είναι προσεκτικός όσον αφορά την επιστροφή του Ιράκ στις εξαγωγές πετρελαίου αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές εν όψει της συνάντησης του καρτέλ την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ Ατίγια δήλωσε χθες ότι ο οργανισμός θα πρέπει να είναι προσεκτικός όσον αφορά την επιστροφή του Ιράκ στις εξαγωγές πετρελαίου αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να αποφασιστεί μια μείωση της παραγωγής στη διάρκεια της συνόδου του οργανισμού την Τετάρτη στο Κατάρ. ”Δεν θα μειώσουμε την παραγωγή μόνο και μόνο για χάρη της μείωσης”, διευκρίνισε ο Αλ Ατίγια, επίσης υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το επίπεδο των τιμών του πετρελαίου προς το παρόν, αλλά προειδοποίησε ότι η επιστροφή του Ιράκ στις παγκόσμιες αγορές θα ασκήσει πιέσεις προς τα κάτω στις τιμές. Τέλος, διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Ιράκ, η Βαγδάτη φαίνεται ότι θα παράγει περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλία διαμοπρφώνεται στα 27,72 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,22%. Στη Νέα Υόρκη το αργό διαμορφώνεται στα 31,15 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας ελαφρά πτώση 0,42%.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η τιμή του χρυσού, παρά την ελαφρά υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 363,55 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας οριακή πτώση 0,12%

.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v