Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στα 117,55 δολάρια για το πετρέλαιο

Η φρενήρης πορεία του αργού συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση, συνεπικουρούμενη αυτή την φορά από την εξασθένηση του δολαρίου, και από την συνεχιζόμενη απροθυμία του ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου MPB

Η φρενήρης πορεία του Light Crude Oil συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση, συνεπικουρούμενη αυτή την φορά από την εξασθένηση του Αμερικανικού δολαρίου, και από την συνεχιζόμενη απροθυμία του ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Παρά το γεγονός ότι η σειρά Μαΐου ’08 για το Light Crude Oil διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος, τελικά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης η εν λόγω σειρά κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό στα $117.55/βαρέλι, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $117,76/βαρέλι.

Ιστορική σίγουρα ήταν και η συνεδρίαση για την RBOB Gasoline, με την «πρώτη» σειρά να περνάει και το ψυχολογικό επίπεδο των $300cents/gallon για πρώτη φορά στην ιστορία του NYMEX, κλείνοντας την συνεδρίαση, στα $298,14/γαλόνι, οριακά αρνητικά για την ημέρα. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαίου έκλεισε στα $331.45 cents/γαλόνι (+0.67%), παρασυρόμενο και από την συνεχιζόμενη άνοδο της τιμής του Gasoil στο Λονδίνο.

Να σημειώσουμε, ότι η μέση εκτίμηση για τα εβδομαδιαία αποθέματα που θα ανακοινώσει το DOE την προσεχή Τετάρτη, προβλέπει αύξηση για το Light Crude Oil κατά 1,6εκατ/βαρέλια, πτώση στα αποθέματα της βενζίνης κατά 2,5εκατ./βαρέλια, και τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων αναμένεται να παραμείνουν σταθερά για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, με παράλληλη αύξηση του utilization rate κατά 0,65%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v