Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνει "φωτιά" το πετρέλαιο στα 114,85$

To Light Crude Oil κατέγραψε νέο υψηλό, ξεπερνώντας και το επίπεδο των $115/βαρέλι, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $114,85/βαρέλι, ενισχυμένο κατά σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου MPB

Η αγοραστική φρενίτιδα συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση στο ενεργειακό μπλοκ, συνεπικουρούμενη από το bullish inventory report και την εντυπωσιακή εξασθένηση του δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Light Crude Oil κατέγραψε νέο υψηλό, ξεπερνώντας και το επίπεδο των $115/βαρέλι, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $114,85/βαρέλι, ενισχυμένο κατά σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα, μιας και τα αποθέματα του ακατέργαστου μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ/βαρέλια, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν ότι θα υπήρχε αύξηση 1,8 εκατ. βαρελιών.

Παρόμοια η εικόνα και για την RBOB Gasoline (May’08), η οποία ενισχύθηκε κατά 1,74%, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $293,10/γαλόνι, έπειτα από την εντυπωσιακή πτώση κατά -5,5εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που πέρασε.

Η συνεχιζόμενη άνοδος του ενεργειακού μπλοκ πυροδότησε εντυπωσιακό ράλι και στα βιομηχανικά μέταλλα, με το συμβόλαιο Μαίου ’08 για τον χαλκό να καταφέρνει να αντιστρέψει τις χθεσινές απώλειες, και να κλείνει πολύ κοντά στο ψυχολογικό επίπεδο των $400/λίμπρα, στα $395,80/λίμπρα, έχοντας αναρριχηθεί έως το επίπεδο των $402/λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v