Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδόν αμετάβλητο το πετρέλαιο στα 110,14 δολάρια

Σε αρνητικό έδαφος κύλησε σχεδόν ολόκληρη η συνεδρίαση για τα συμβόλαια πάνω στα ενεργειακά προϊόντα, στα πολύτιμα μέταλλα και στα αγροτικά προϊόντα, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται σταδιακά προς το κλείσιμο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σε αρνητικό έδαφος κύλησε σχεδόν ολόκληρη η συνεδρίαση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πάνω στα ενεργειακά προϊόντα, στα πολύτιμα μέταλλα και στα αγροτικά προϊόντα, με τις απώλειες ωστόσο να περιορίζονται σταδιακά προς το κλείσιμο της τελευταίας αυτής συνεδρίασης της εβδομάδος και μάλιστα, με την αρνητική εικόνα να διαγράφεται τελείως μέσα στα τελευταία είκοσι λεπτά του floor trading για το πετρελαϊκό complex, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, τα futures στο light crude oil παράδοσης Μαίου κατέγραψαν ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $108.92 το βαρέλι, αποτυγχάνοντας ωστόσο να «χτυπήσουν» το χαμηλό της Πέμπτης (108.75).

Ως αποτέλεσμα, οδεύοντας προς την εκπνοή της συνεδρίασης και εξαιτίας του κλεισίματος θέσεων εν όψει του Σαββατοκύριακου, η αγορά «έσβησε» -πολύ γρήγορα όπως προανεφέρθη- τις απώλειες, με το κλείσιμο του αργού να διαμορφώνεται στα 110.14 $/βαρέλι, πρακτικά αμετάβλητο για την ημέρα.

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης παρακολούθησε από κοντά τις διακυμάνσεις του αργού, με το κλείσιμο για το συμβόλαιο Μαίου να διαμορφώνεται στα $319.75 cents/γαλόνι, επίσης οριακά θετικό. Ενώ θετική κατάφερε να κλείσει η αμόλυβδη βενζίνη (+0.46%), με τη σειρά παράδοσης Μαίου να κλείνει εντυπωσιακά την εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ, στα $280.5 cents το γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι το χαμηλό των 920.6 $/oz, ενώ αργά το βράδυ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είχαν περιορίσει τις απώλειες και διαπραγματεύονταν στα 929.5 $/οz (-0.22%).

Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για το ασήμι, που όπως συμβαίνει συνήθως είναι περισσότερο «επιθετικό», με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να διαπραγματεύονται την ίδια ώρα στα $17.77 η ουγκιά, μειωμένα σε ποσοστό της τάξεως του 1.5%, έχοντας κατρακυλήσει μέσα στη συνεδρίαση έως τα 17.47 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v