Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά στο πετρέλαιο με νέο ρεκόρ στα 110,9$

H σειρά Μαΐου ‘08 για το Light Crude Oil έκλεισε στα $110,90/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 2%, με υψηλό ημέρας στα $112,21/βαρέλι, το οποίο αποτελεί και νέο ιστορικό υψηλό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ιστορική συνεδρίαση η συνεδρίαση της Τετάρτης, μιας και το Light Crude Oil κατέγραψε νέο υψηλό, ξεπερνώντας και το επίπεδο των $112/βαρέλι.

Έντονα ανοδική ήταν η αντίδραση του συνόλου του ενεργειακού μπλοκ, έπειτα από την ανακοίνωση του Department of Energy ότι μειώθηκαν σε εβδομαδιαία βάση τα αποθέματα τόσο του ακατέργαστου πετρελαίου όσο και των υποπροϊόντων του.

Ειδικότερα, η σειρά Μαΐου ‘08 για το Light Crude Oil έκλεισε στα $110,90/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 2%, με υψηλό ημέρας στα $112,21/βαρέλι, το οποίο αποτελεί και νέο ιστορικό υψηλό.

Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη για το πετρέλαιο θέρμανσης (Μάϊος ’08), το οποίο σε ημερήσια βάση ενισχύθηκε κατά 4%, στα $322,97cents/γαλόνι, παρασέρνοντας και το Gasoil στο Λονδίνο, σε νέα ιστορικά υψηλά, το οποίο έκλεισε στα $1024,75cents/tonne, παρά την αρχική αδυναμία να κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην RBOB gasoline, η οποία έκλεισε με περιορισμένα κέρδη της τάξης του +0,84%, παρά την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα μείωσης των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.

Η φρενήρης άνοδος του ενεργειακού μπλοκ πυροδότησε εντυπωσιακό ράλι στα βιομηχανικά μέταλλα, με το συμβόλαιο Μαίου ’08 για τον χαλκό να καταφέρνει να αντιστρέψει τις χθεσινές απώλειες, και να κλείσει σχεδόν σε νέο υψηλό για το έτος, στο ψυχολογικό επίπεδο των $400/λίμπρα, ενισχυμένο κατά +2,84% σε ημερήσια βάση.

Ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 2,12%, στα 937 δολάρια ανά ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v