Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια "ανάσα" από τα115 $ παραμένει το πετρέλαιο

Μικτή ήταν η εικόνα στο petroleum complex στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το εύρος διακύμανσης των συμβολαίων να είναι σχετικά μικρό, συγκρινόμενο με τη χθεσινή ιδιαίτερα «θερμή» για τους traders συνεδρίαση.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου MPB

Μικτή ήταν η εικόνα στο petroleum complex στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με το εύρος της διακύμανσης της τιμής των συμβολαίων να είναι σχετικά μικρό, συγκρινόμενο με τη χθεσινή -ιδιαίτερα «θερμή» και γεμάτη έντονες συγκινήσεις και εναλλαγές- για τους traders συνεδρίαση.

Σε ότι αφορά τα futures του αργού πετρελαίου (τύπου WTI) που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατέγραψαν ρεκόρ στα $115.54 το βαρέλι, ενώ με το άνοιγμα του floor trading διαπραγματεύτηκαν έως τα $115.39 για να υποχωρήσουν εν συνεχεία έως τα $114.10 και να τερματίσουν στις 9:30 ώρα Ελλάδος στα 114.78 $/barrel, οριακά μειωμένα κατά 0.13% (σειρά παράδοσης Μαίου).

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης παρακολούθησε από κοντά τις διακυμάνσεις του αργού, με την εκπνοή του floor session να βρίσκει το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου στα $326.33 cents/γαλόνι, επίπεδο που ισοδυναμεί με ημερήσια πτώση της τάξεως του 0.6%. Στον αντίποδα, εντυπωσιακά κινήθηκε σε σχέση πάντοτε με το υπόλοιπο complex η αμόλυβδη βενζίνη, με τη σειρά παράδοσης Μαίου να συνεχίζει το σερί των ρεκόρ και να τερματίζει στο floor στα $295.78 cents το γαλόνι, έχοντας καταγράψει υψηλό στα Usd 297.49 (!).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι το υψηλό των 956 $/oz, ενώ αργά το βράδυ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είχαν επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος -σχεδόν στα χαμηλά της ημέρας- και διαπραγματεύονταν στα 942.6 $/οz (-0.6%). Αντίστοιχη εικόνα για τον άργυρο, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να διαπραγματεύονται την ίδια ώρα στα $18.24 η ουγκιά, μειωμένα κατά 0.45%.

Πρωτεύοντα ρόλο διαδραμάτισε και πάλι η διαμόρφωση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, που πιέσθηκε αργά το βράδυ προς το «break out point» των 158.40 cents (futures Ιουνίου).

e-mail address: [email protected]




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v