Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ

Το brent με απώλειες 0,5% φτάνει στα 77,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό μειωμένο κατά 0,7%, στα 67,73 δολάρια. Η συζήτηση για αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τα ενισχυμένα αποθέματα στις ΗΠΑ ρίχνουν τις τιμές.

Αρνητική κίνηση σημειώνουν οι τιμές του αργού σήμερα μετά το χθεσινό ράλι, καθώς οι επενδυτές βλέπουν αναπάντεχη άνοδο στα αμερικανικά αποθέματα, ενώ αξιολογούν και την πιθανή αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ τον Ιούνιο.

Το brent με απώλειες 0,5% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 77,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 0,7%, φτάνει στα 67,73 δολάρια.

Τα παγκόσμια αποθέματα έχουν υποχωρήσει, αλλά η εικόνα είναι διαφορετική στις ΗΠΑ, όπου ενισχύθηκαν κατά 1 εκατομμύριο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου, φτάνοντας στα 434,9 εκατ. βαρέλια. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση ύψους 525.000 βαρελιών.

Μία δυνητική αύξηση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του - συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας - έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επενδυτών.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συζητούν ενίσχυση της παραγωγής για να αντισταθμίσουν τη δυνητική μείωση εξαγωγών του Ιράν. 

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,2%, στα 1.309 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v