Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσδοκίες αύξησης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ ρίχνουν το αργό

Το brent με απώλειες 0,9% καταλήγει στα 79,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 0,6% φτάνει στα 71,36 δολάρια. Η αναπάντεχη άνοδος στα αποθέματα των ΗΠΑ έχει επίσης επιπτώσεις στις τιμές. Κέρδη για τον χρυσό.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, τα μέλη του ΟΠΕΚ θα ανεβάσουν την παραγωγή, λόγω ανησυχιών για τον εφοδιασμό της αγοράς από τη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Αναπάντεχη άνοδος στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, επίσης ρίχνει το βάρος της στις τιμές. Το brent με απώλειες 0,9% καταλήγει στα 79,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 0,6% φτάνει στα 71,36 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσει την αύξηση της παραγωγής έτσι ώστε να καλύψει την μειωμένη τροφοδοσία από τη Βενεζουέλα και το Ιράν.

«Ο Οργανισμός θα κάνει κάτι στη συνάντηση του Ιουνίου ως αντίδραση στην προοπτική μείωσης της παραγωγής και των εξαγωγών των δύο παραπάνω χωρών», σημειώνει ο Greg McKenna, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της CFD.

«Οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να οδηγείται προς μία πρόωρη έξοδο από τη συμφωνία περικοπής παραγωγής έχει επίπτωση στις τιμές», τονίζει η τράπεζα ΑΝΖ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιβύη, επίσης μέλος του ΟΠΕΚ, μείωσε την παραγωγή της κατά περίπου 120.000 βαρέλια ανά ημέρα, καθώς ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός προκάλεσε προβλήματα ενέργειας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,4%, φτάνει στα 1.300,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v