Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας στηρίζει το αργό

Το brent ενισχύεται 35 σεντς, στα 78,86 δολάρια ανά βαρέλι. Είχε ξεπεράσει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 29 σεντς, στα 71,57 δολάρια. Τι εκτιμούν οι αναλυτές.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, με υποστήριξη από το ράλι στις μετοχές και τα άλλα εμπορεύματα. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, μπήκε «στον πάγο» μετά τη συμφωνία μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου να αποσύρουν τις δασμολογικές απειλές τους και να συνεργαστούν για μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία.

Το brent ενισχύεται 35 σεντς, στα 78,86 δολάρια ανά βαρέλι. Είχε ξεπεράσει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 29 σεντς και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 71,57 δολάρια.

Ο πιθανός εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας έχει αποφευχθεί και «αυτός είναι ο βασικός λόγος που ενισχύει το αργό. Προς το παρόν, απομακρύνεται ο κίνδυνος», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της Petromatrix, Olivier Jakob.

Οι τιμές του πετρελαίου είναι κοντά στα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, επίπεδα Νοεμβρίου 2014, αλλά πολλοί επενδυτές και αναλυτές λένε ότι υπάρχει αρκετός εφοδιασμός παρά τις περικοπές του ΟΠΕΚ, τη μειωμένη παραγωγή της Βενεζουέλας και των κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν που πλησιάζουν.

«Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση του γεωπολιτικού κινδύνου, το αργό μπορεί να υποχωρήσει», σημειώνει ο Greg McKenna, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της AxiTrader.

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,5%, φτάνει στα 1.284 δολάρια η ουγγιά, στο πιο χαμηλό σημείο του 2018, καθώς το καλό κλίμα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας ενισχύει το δολάριο και τις μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v