Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

Το brent, με ημερήσιες απώλειες 0,7%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 79 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό, με ημερήσια πτώση 0,2%, στα 72,09. Αν επιβληθούν κυρώσεις κατά του Ιράν, αναμένονται περισσότερες γεωτρήσεις από τον ΟΠΕΚ.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, λόγω της πιθανότητας για μεγαλύτερη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ, εν μέσω γεωπολιτικών κινδύνων που τις κρατούν πάντως κοντά σε υψηλά πολλών ετών.

Το brent, με ημερήσιες απώλειες 0,7%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 79 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό, με ημερήσια πτώση 0,2%, στα 72,09.

«Φαίνεται ότι η αγορά κάνει παύση στα τρέχοντα επίπεδα» σημειώνει ο Michael McCarthy, υπεύθυνος στρατηγικής της CMC Markets.

«Αν επιβληθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, οι περισσότεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ θα κάνουν περισσότερες γεωτρήσεις, ιδιαίτερα και λόγω των ανεβασμένων τιμών», προσθέτει.

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας με αντικείμενο την ελεγχόμενη χαλάρωση των περικοπών παραγωγής, σημειώνει η ΑNZ.

Ο χρυσός, με μικρά ημερήσια κέρδη, φτάνει στα 1.299,20 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v