Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώσης συνέχεια στις τιμές του πετρελαίου

Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζητούν αύξηση της παραγωγής τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου.

Διευρύνονται οι απώλειες στην αγορά πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δήλωσαν πως μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή τους, την ώρα που η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν πτώση 1,83% στα 66,64 δολάρια το βαρέλι και του Brent υποχωρούν  κατά 1,57% στα 75,24 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγή υπό την ηγεσία της Ρωσίας άρχισαν να μειώνουν την προμήθεια πετρελαίου κατά 1,8 εκατ. Βαρέλια ημερησίως το 2017, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές που το 2016 είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον δέκα ετών, διολισθαίνοντας σε επίπεδο χαμηλότερο και των 30 δολαρίων το βαρέλι.

Όμως, η εκτίναξη των τιμών πάνω και από τα 80 δολάρια αυτόν τον μήνα, προκάλεσε ανησυχίες πως οι υψηλές τιμές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να αυξήσουν τον πληθωρισμό.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v