Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην αγορά του αργού - Πτώση 1,6% για το αμερικανικό

Οι συζητήσεις Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για αύξηση της τροφοδοσίας, κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η δυνητική έλλειψη από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, έχουν επιπτώσεις στην αγορά.

Διαφορετικά πρόσημα εμφανίζουν οι τιμές του αργού σήμερα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα αυξήσουν τις ροές εφοδιασμού, αντισταθμίζοντας τις δυνητικές περικοπές.

Το brent τελεί υπό διαπραγμάτευση 0,35% υψηλότερα στα 75,56 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσιες απώλειες 1,66%  φτάνει στα 66,75 δολάρια.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να τιμολογούν την πιθανότητα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου», σημειώνει η τράπεζα ΑΝΖ. «Ωστόσο, παραμένουν οι αμφιβολίες, καθώς οποιαδήποτε συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο».

Οι δύο χώρες έχουν συζητήσει αύξηση στον εφοδιασμό της αγοράς κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η δυνητική έλλειψη από τη Βενεζουέλα και το Ιράν. Η συνάντηση του ΟΠΕΚ θα γίνει στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v