Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα το αργό με το βλέμμα στην παραγωγή του ΟΠΕΚ

Η συζήτηση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για αύξηση του εφοδιασμού της αγοράς αλλά και η ιταλική πολιτική ένταση ανάμεσα στους παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές. Στήριξη από τις εκτιμήσεις για υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Προς τα 75 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου, υπό πίεση από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αυξήσουν τις γεωτρήσεις, για να αντισταθμίσουν τη δυνητική έλλειψη των εξαγωγών από το Ιράν.

Το brent τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,81 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό στα 67,01 δολάρια.

«Πάρτε την αυξανόμενη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και ρίξτε και μία μεγάλη δόση πολιτικής αναταραχής από την ευρωζώνη. Τι θα πάρετε; Μία έξοδο των bulls στο αργό», σημειώνει ο Stephen Brennock, της PVΜ.

Εν μέσω ανησυχιών ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι πολύ υψηλές, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συζητούν αύξηση του εφοδιασμού της αγοράς κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια. Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στη Βιέννη, στις 22 Ιουνίου. 

Μία υποστήριξη στις τιμές δίνουν οι εκτιμήσεις για υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ο χρυσός, με ήπιες διακυμάνσεις, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.303 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v