Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων «συγκρατεί» το αργό

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα αργού κατέγραψαν άνοδο κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ αναμενόταν πτώση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια. Αισιόδοξοι οι επενδυτές για την πορεία των τιμών, λόγω της περικοπής παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου διολισθαίνουν σήμερα, υπό την πίεση της ανόδου των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Παραμένουν όμως κοντά στα υψηλά τριετίας.

Το brent βρίσκεται στα 69,72 δολάρια ανά βαρέλι, αφού νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε σκαρφαλώσει πάνω από 70 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014. Το αμερικανικό αργό σχεδόν αμετάβλητο, είναι στα 64,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα αργού κατέγραψαν άνοδο κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ενώ αναμενόταν πτώση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης επίσης κατέγραψαν άνοδο.

«Η αγορά έχει κάνει ράλι κατά 50% και πολλοί αναλυτές έχουν μείνει μέσα για πολύ χρόνο», σημείωσε ο μάνατζερ της Saxo Bank, Ole Hansen. «Σε ποιό επίπεδο αρχίζουμε να έχουμε νευρικότητα ότι η αγορά θα πάει προς τα κάτω;», διερωτήθηκε.

Από τη μια οι διαχειριστές χρημάτων έχουν αισιοδοξία για την πορεία του αργού, από την άλλη κάποιοι επενδυτές αρχίζουν να δείχνουν σημάδια αναζήτησης προστασίας. Όμως οι περισσότεροι επενδυτές συγκλίνουν στην άποψη, ότι οι τιμές θα υποστηριχθούν από τη συνεχιζόμενη περικοπή στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τους συμμάχους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v