Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η παγκόσμια ανάπτυξη στηρίζει την τιμή του αργού

Η αναθεώρηση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ανάπτυξη από το ΔΝΤ βελτιώνει τις ήδη καλές προοπτικές για την αγορά πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του. Τι βλέπουν οι αναλυτές για το 2018.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο σήμερα, υποστηριζόμενες από την οικονομική ανάπτυξη και τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και των συμμάχων τους.

Το brent είναι στα 69,31 δολάρια ανά βαρέλι, ενισχυμένο κατά 28 σεντς, όχι πολύ μακριά από το υψηλό τριετίας των 70,37 που είχε φτάσει στις 15 Ιανουαρίου. Το αμερικανικό αργό είναι στα 63,66 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο κατά 0,46%.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε, κατά 0,2% ανοδικά, την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, στο 3,9% για τα έτη 2018 και 2019.

«Η αναθεώρηση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ανάπτυξη από το ΔΝΤ βελτιώνει τις ήδη καλές προοπτικές για την αγορά πετρελαίου», τονίζουν αναλυτές της Commerzbank.

«Το 2018 δείχνει ότι θα είναι ισορροπημένο για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά τα αποθέματα φαίνεται ότι θα αυξηθούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2018», σύμφωνα με την BNP Paribas.

Η τράπεζα σημειώνει ότι έχει ανεβάσει την πρόβλεψή της σχετικά με τις τιμές πετρελαίου για το 2018 κατά 10 δολάρια ανά βαρέλι, αναμένοντας ότι το αμερικανικό αργό θα είναι κατά μέσο όρο στα 60 δολάρια και το brent στα 65 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v