Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» τουλάχιστον 1% για το πετρέλαιο

Η υποχώρηση των τιμών αποδίδεται στην ανάκαμψη της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης, η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου ανήλθε σε 9,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως στις 12 Ιανουαρίου.

Πτώση μεγαλύτερη του 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανάκαμψη της αμερικανικής παραγωγής επισκιάζει την συνεχιζόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού.

Αν συνεχιστούν σήμερα οι απώλειες, τότε αυτήν την εβδομάδα θα καταγραφούν οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες στις τιμές του πετρελαίου από τον Οκτώβριο, όπως σημειώνει το Reuters.

Όπως σχολίαζαν traders, η υποχώρηση των τιμών αποδίδεται στην ανάκαμψη της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, μετά την πρόσφατη μείωσή της, αλλά και στην αναμενόμενη μείωση της ζήτησης εν όψει του ερχομού της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης, η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου ανήλθε σε 9,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως στις 12 Ιανουαρίου. Η παραγωγή είχε μειωθεί στα 9,49 εκατ. βαρέλια στην αρχή του νέου έτους, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που είχαν οδηγήσει σε κλείσιμο ορισμένων μονάδων παραγωγής.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως σύντομα η αμερικανική παραγωγή θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν πτώση 1,28% στα 63,13 δολάρια το βαρέλι και του brent 1% στα 68,62 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v